Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD 20v - странен звук

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 156 2.4 JTD 20v - странен звук

Колеги от известно време имам странен звук, който немога да разбера от къде идва. Смененил съм ангренаж и всички ролки, както и пистов ремък и ролките (без тази с амортисьорчето),но звукът си остана. На диагностика ми показва единствено реле на подгревните свещи и от време на време ми мига лампичката на таблото. Възможно ли е от алтернатора или от изгоряла свещ? Качвам клип, ако някой колега се е срещнал със сищият проблем да сподели.

https://www.youtube.com/watch?v=eN2P...ature=youtu.be
    Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
    sigpic

Лагера на динамото в какво състояние е? Защото прецака ли се той, отива на кино и обтегача на пистовия.И така, проблема може да е комплексен.....А може и само един от двата, а може и да е нещо друго, все пак са предположения по слух от клип и казаното от теб
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr Покажи съобщение
      Колеги от известно време имам странен звук, който немога да разбера от къде идва. Смененил съм ангренаж и всички ролки, както и пистов ремък и ролките (без тази с амортисьорчето),но звукът си остана. На диагностика ми показва единствено реле на подгревните свещи и от време на време ми мига лампичката на таблото. Възможно ли е от алтернатора или от изгоряла свещ? Качвам клип, ако някой колега се е срещнал със сищият проблем да сподели.

https://www.youtube.com/watch?v=eN2P...ature=youtu.be
      Колега , откачи пистовия ремък и виж тогава дали ще го има този шум.Ако го няма търси проблема в ролките алтернатора или компресора на климатика. Ако остане звука ще го мъдрим после. Другото е както казва колегата над мен , е да са прецакани втулките на които лагерува обтяжния механизъм. Тогава пак има такова скрибуцане.
      Last edited by alfista 96; d.m.y г., 21:51.
      Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Забравих и да отбележа, че колато колата в ниски обороти м/у 1200-1500 и допам газ се чува нещо като стържене и след като вдигне обороти стърженето изчезва. Това стържене се чува много тихо, трябва да се заслушаш. Точно за това питах дали има възможност проблемът да идва и от изгоряла свещ.
        sigpic

Comment

Забравих и да отбележа, че колато колата в ниски обороти м/у 1200-1500 и допам газ се чува нещо като стържене и след като вдигне обороти стърженето изчезва. Това стържене се чува много тихо, трябва да се заслушаш. Точно за това питах дали има възможност проблемът да идва и от изгоряла свещ.
          Не.
          Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Добре мерси за съветите, ще разкача ремъка и ще търся проблема. Ще пиша като има някакъв резултат.
            sigpic

Comment

Пробвай с откачане на пистовия ремък както те посъветваха колегите, после пиши какво е станало и да умуваме. При мен сменях маслена помпа, защото шумеше веригата и на празен ход, но шума се различаваше от този на клипчето. Така че варианти за проблеми колкото искаш...
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

А като натовариш с климатика? Но е ролка 90%

Comment

На едно Комбо този звук идваше от ролката на алтернатора. Като свалиш ремъка виж всички ролки(както казаха колегите), а на алтернатора даваш рязко напред и задържаш на място. Ако е тръгнала трябва да усетиш луфт или може направо да прескочи.
                  Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid

Comment

Да не би случайно "стърженето" да наподобява това?
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                      Да не би случайно "стърженето" да наподобява това?
                      чуй го горе, различно е

Comment

чух го, но в тоя пост сякаш заговори за по-различно стържене от описаното в първия пост... може и аз да не съм разбрал, де.
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                        GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Working...
                        X